Mazā gaura

Visbiežāk negribēti neatpazīšanas dēļ nomedītais zosveidīgais putns Latvijā.

 

 Apmēram prīkšķes lielumā.

 

Tēviņš kāzu tērpā ļoti balts, nesajaucams; medību sezonas laikā sastopamie biežāk līdzīgi mātītei – gaiša ķermeņa apakšpuse, galvas sāni, tumši spārni ar baltvēdera tēviņam līdzīgu, bet mazāku, baltu plecu laukumu.

© 2019 LUBIOL
Proudly created with Wix.com

 

Kontakti:

nomeditie@lu.lv