Cekuldūkuris

nemedijams.png
cekuldukuris_ozols_fin.png

Foto: Egils Ozols

Meža pīles izmēra putns, bieži izplatīts, pārvietojas pārsvarā peldot un nirstot.

 

Ir viena absolūti droša recepte, kā par 95% samazināt "nelaimes gadījumos" medībās kritušo dūkuru skaitu – ievērot medību noteikumus un nešaut uz ūdens!

 

Un nebūs arī atlikušo 5% nelikumīgi nomedīto, ja tiks pievērsta uzmanība lidojoša dūkura absolūti nepīliskajai figūrai – garajam kaklam (1) un atpakaļ izstieptajām kājām (2).

Jaunajiem putniem raksturīgas melni -baltas svītras uz vaigiem.

Cekuldukuris_smislovs_fin.png

Foto: Edgars Smislovs

cekuldukuris_kurockins_juv_lid.png

Cekuldūkuris, jaunais putns.

Foto: Aleksejs Kuročkins

cekuldukuris_ad_pecriests_kurockins.jpg

Foto: Aleksejs Kuročkins

Cekuldukuris_juv.png