Mazā gaura

Visbiežāk negribēti neatpazīšanas dēļ nomedītais zosveidīgais putns Latvijā.

 

 Nedaudz lielāka par krīkli.

 

Tēviņš kāzu tērpā ļoti balts, nesajaucams, taču tā izskatās tikai medību sezonas pašās beigās; medību sezonas vidū sastopamie biežāk līdzīgi mātītei – tumši spārni ar baltvēdera tēviņam līdzīgu, bet mazāku, baltu plecu laukumu (1), gaiša ķermeņa apakšpuse (2), balta pakakle (3). Šī arī ir galvenā pazīme, lai nesajauktu ar baltvēderi, kurš izmērā ir lielāks.

Mazā gaura, mātīte.

Foto: Visvaldis Šteinbergs

Mazā gaura, tēviņš riesta tērpā.

Foto: Egils Ozols

© 2019 LUBIOL
Proudly created with Wix.com

 

Kontakti:

nomeditie@lu.lv