Kākaulis

nemedijams.png
kakaulis_m_smislovs.jpg

Samērā neliela (41 cm bez pagarinātajām astes spalvām, 600–900 g), stipri raiba (balts, brūns, melns) nirpīle. Vecie tēviņi ar ievērojami pagarinātām astes vidējām spalvām. Spārni bez baltumiem, tumši kā no augšas, tā apakšas.

 

Pamatā sastopams jūrā, retāk piejūras ezeros vēlā rudenī, vēl retāk - dziļāk iekšzemē. Jūrā sastopams visu gadu, taču pie krasta tuvāk pienāk galvenokārt oktobrī – novembrī.

Kākaulis, jauna mātīte.

Foto: Edgars Smislovs

kakaulis_t_steinbergs.jpg

Kākaulis, tēviņš riesta tērpā.

Foto: Visvaldis Šteinbergs

kakaulis_m_denisovs.jpg

Kākaulis, mātīte.

Foto: Igors Deņisovs

kakaulis_1.png

Jaunputni ar robainām astes spalvām visu mūsu medību sezonu, to dzimumu noteikt grūti. Vecie tēviņi nesajaucami (pagarinātas astes spalvas), vecās mātītes – apmēram kā jaunputni, bet ar veco putnu astēm.

kakaulis_sparns_ad_t.png
kakaulis_sparns_juv_m.png
kakaulis_sparns_juv_m_2.png