Tumšā pīle

nemedijams.png
tumsa_pile_t_steinbergs.jpg

Liela (56 cm, 1100–2100 g), tumša (melna vai brūnmelna) nirpīle ar spilgti baltu spoguli.

 

Jaunajiem putniem gaišāks (pelēcīgi brūns) vēders, galvas sānos pie knābja pamatnes un auss var būt gaiši
laukumi.

Medību laikā sastopama pamatā jūrā (un arī tad pie krasta reti), ļoti reti iekšzemē, galvenokārt vēlā rudenī – oktobrī – novembrī.

Tumšā pīle, tēviņš.

Foto: Visvaldis Šteinbergs

tumsa_pile_denisovs.jpg

Tumšā pīle, jaunais putns.

Foto: Igors Deņisovs

tumsa_pile_steinbergs.jpg

Tumšā pīle, mātīte.

Foto: Visvaldis Šteinbergs

tumsa_pile.png